Тази година София отново ще се включи в глобалната кампания. Представители на Столична община вече заявиха, че фасадните светлини в центъра на града ще бъдат угасени.
Катедралният храм-паметник „Св. Александър Невски”, най-голямата източноправославна катедрала на Балканите, ще стане централна точка на Часът на Земята в София. Други знакови сгради като няколко национални музеи и галерии, столични театри и обществени сгради също ще се включат в инициативата. Хиляди хора ще се присъединят към световната инициатива срещу глобалното затопляне.
По приблизителни изчисления между 50 и 100 милиона души по целия свят угасиха светлините си за Часът на Земята през 2008. Световни забележителности като мостът Голдън Гейт, Колизеумът в Рим, билбордът на Кока-Кола на Таймс Скуеър и хотелът Джумейра в Дубай останаха тъмни за един час.
През 2009 Часът на Земята има за цел да достигне до 1 милиард души в повече от 1000 градове по цялото земно кълбо, да привлече фирми, правителства и общности в най-мащабната световна инициатива срещу климатичните промени, насрочена за 28 март 2009.
През 2009 г. милиони хора, различни по раса, националност и религия ще се обединят в Часът на Земята, за да покажат на света, че се налагат спешни действия срещу глобалното затопляне.