Не можем да се примирим с все по - безпардонното потъпкване на гражданските права в България. Политическата олигархия в нашата страна, която носи вината за бедственото положение на огромна част от българските граждани, реши вече да „приватизира” за себе си и политическия живот в страната. За целта, тя практически наложи забрана за участие в изборите, чрез въвеждане на противоконституционен имуществен ценз от 50 000 лева. Конституционното право на всеки българин да участва в избори се сведе до право на тези, които имат пари.
ОКАЗА СЕ, ЧЕ ЗА ДА БЪДЕМ ГРАЖДАНИ, ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩАМЕ!
Това могат да го въведат само хора, които никога не са се борили искрено за демокрация. И такива, очевидно, няма в настоящото Народно събрание. Нито един народен представител не пое инициативата да организира подписка от депутати до Конституционния съд, който да спре това нагло потъпкване на Конституцията. Нека да припомним, че подобен опит за въвеждане на имуществен ценз бе спряно от Зелената партия, която организира подписка в 38-то Народно събрание през 2001 г. за сезиране на Конституционния съд (Решение №8 от 3 май 2001 г.).
ВИЖДАЙКИ ПЪЛНАТА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА СПРАТ ТОВА ПОТЪПКВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА,
ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ - БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕЛЕНИ СЕ ОТКАЗВА ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ.
ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ – БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕЛЕНИ ще внесе петиция в Европейския парламент за драстичното нарушение на гражданските права в България и ще ангажира парламентарната група на Европейската зелена партия в нейна подкрепа.


                                                                                 ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ - БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕЛЕНИ