- Казвате, че подкрепяте и продължавате да изпълнявате решението на единствения легитимен орган. Въпреки, че не е визиран този орган, предполагам, че имате предвид НИС на партията. Това решение, което ще изпълнявате до край, предполагам е да участвате в изборите със и за НДСВ. Може ли, обаче, някой от вас да представи документ, от който да се вижда, че НИС на Зелена партия-Българските зелени е решил партията да участва в листите на друга партия, пък била тя и НДСВ ? Нещо, което се прави в момента от някои членове на партията. Може ли да бъде представен такъв документ и за коалиция с НДСВ?
Очевидно – не. Защото няма такива документи. Което ни дава основание да мислим, че всичко написано от вас до момента е невярно и е опит за заблуждаване на обществеността и членовете на партията.
Понеже, хората които сте изредили под писанията си са уважавани от мен, въз основа на гореизложеното смятам че:
-    първо, не са запознати с тези материали и използвате техните имена без тяхното знание;
-    второ, ако някой от тях е запознат с материалите, вероятно сте го заблудили, че има някакви решения във ваша подкрепа, че нещата са така както на вас ви се иска, а не както са в действителност. Предполагам, че тези хора, когато се запознаят с фактите, ще оттеглят подкрепата си.
Истината е, че ние заедно с част от тези хора, които вие използвате така недостойно, работехме до последния ден на регистрацията за изборите. И работехме за самостоятелно явяване. Събрахме 16 335 подписа в подкрепа на самостоятелното явяване на партията на парламентарните избори.
И ако зам. председателят Трифон Грудев беше подписал документите за внасяне в ЦИК, сега щяхме да се явим самостоятелно на парламентарните избори. Вместо това, той предпочете да влезе в листите на НДСВ и да работи за тяхната кауза.

Петко Джуджев
Зам. председател на
Зелена партия-Българските зелени