От началото на демократичните промени в България цари неудържим грабеж. Грабеж, който дискредитира самата демокрация, унищожава националното богатство и обрича на мизерия и унижения огромна част от българския народ. По безпрецедентен за световната история начин бе ликвидирана производствената база на селското стопанство. Бяха съсипани и продадени за скраб действащи предприятия. Печеливши фирми бяха подарени за символична цена на лица с неясно минало и още по-неясен произход на парите.

След цялата тази вакханалия се очакваше, че формите и възможностите на грабеж са се изчерпали. Надявахме се, че политическата върхушка се е вразумила и ще поеме по пътя на градежа и съзиданието.

Но, не! Оказа се, че има още начини да се бръкне в джоба на хората, има още национално богатство, на което не е посегнато. Започна се голямата афера със замените на земи и гори. И не на принципа „кон за кокошка”, а на принципа „бълха за слон”. Някои „предприемчиви” българи от тези замени получиха в хиляди пъти по-голяма стойност на новопридобитата земя от заменената. Загубите за държавата /т.е. за всички нас/, се изчисляват в милиарди лева. При това става дума за територии от изключителна ценност не само за България, но и за Европа.

Питаме: „До кога ще продължава това?”. Отговорът е ясен! Докато българският народ мълчи. Докато се държи така, сякаш земята, на която живее не е негова.

Затова ние ви призоваваме:      „Да ги спрем!”             

 

Нека българският народ да изрази своята категорична воля чрез Национален референдум, съгласно новоприетия „Закон за пряко участие на гражданите в държавната власт и местно самоуправление”. Този референдум ще вземе решение да се отменят тези  продажби и замени на обществената собственост, които са несправедливи и в ущърб на гражданите и обществото.

 Онова, което е заграбено трябва да се върне на суверена  - българският народ.

 Този референдум ще върне достойнството на българския гражданин.


 

Инициативна група за Национален референдум


Александър Каракачанов

Васил Бенчев

Игнат Раденков

Стефчо Стоянов

Христо Николов

 

За информация:

www.referendum.in

 

офиси:

София                0879063834;  02 9870592

Пловдив            0885 766013

Варна                 0896846900