Уважаеми колеги,

Зелената партия е изключително разтревожена от хода на развитието на проблема със замените на гори и земи. И нашето безпокойство не идва от позицията на ГЕРБ! Там нещата се изясниха и замените са  на път да бъдат законодателно оформени. И това оформяне е на принципа – повъзмущавахме се, дигнахме пушилка, спечелихме изборите, дайте сега да видим как да оправим момчетата! Хем имотите да си останат техни, хем да преметнем баламурниците в Европейската комисия, хем да затворим устите на еколозите като им обещаем светло бъдеще в добрия стар соц-стил. Така да се каже, не се безпокойте, ние на тези престъпници (нали са такива, щом са участвали в престъпни сделки) ще забраним завинаги, за вечни времена, докато свят светува, да строят върху тези земи.

Странното е, че някои колеги се хващат и почват да пишат добросъвестно хубави текстове.

Как в Закона за горите да се забрани завинаги промяна на предназначението на имота, как в Закона за устройство на територията да се забрани застрояването. Също завинаги!
Но за кого ги пишете? За тази държава и  тези управляващи с този манталитет?! Нима наистина мислите, че тези текстове, ако въобще бъдат допуснати, ще просъществуват повече от година - две. Нима вярвате, че няма да се намерят един куп нормативни вратички, за да могат те да бъдат заобиколени, без даже да разберете. Да не говорим, че както никой, който не е почиващ, не може да стъпи на плажа в курорта „Елените” (община Несебър), така всички ние ще гледаме тези територии през телени мрежи. И докато тези земи и гори са частни, хората, които са дали тлъсти комисионни за тях, ще правят всичко възможно да си върнат парите в многократен размер. И това ще бъде една огромна язва и извор на бъдеща корупция.
Уважаеми колеги, не може да победите ламята като само й стрижете главите – те просто стават повече. Единственият начин да се преборим с нея, е да я прободем в сърцето. А това става само, когато извършените сделки за замени на гори и земи се отменят и бъдат върнати на държавата. Това може да стане с приемането на съответен закон в Народното събрание. Такъв закон е изработен от Инициативна група, с участието на Зелени Балкани, Зелена партия, КТ „Подкрепа” и др.и е предложен на министър председателя/вх. № 17.00-19/15.02.2010г./ и на всички парламентарни групи в НС. Няма да ви изненадаме с резултата, който е оглушително мълчание. Ако някой не се досеща защо, то нека да се вслуша в подхвърлянията по медиите на земеделския министър за възможността на част от тези земи да бъдат „доплатени” по пазарни цени. Интересно на кой пазар, кога и как доплатени... И въобще защо трябва да се „доплаща” нещо, което според самите управляващи е взето по престъпен начин, а отгоре на всичко, представлява национално богатство!?

Единственият изход, ако искаме наистина да опазим това богатство, е НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ, който да върне заграбеното на държавата.
Запознайте се предложението на Инициативната група на /www.referendum.in/ и нека всички заедно да се включим в реализирането му.
 
НИС на Зелена партия